Дамска мода

Как да изберем правилния размер на дрехите си?

Всеки, който е пазарувал онлайн или в магазини за дрехи, знае колко важно е да изберете правилния размер. Но като жена, която пазарува дрехи, зная, че това може да бъде много трудно. Някои марки имат различни размери, а други не са толкова точни в мерките си. Но как да изберем правилния размер на дрехите си, за да сме удобни и да се чувстваме добре в тях? В тази статия ще Ви дам съвети, които ще Ви помогнат да изберете правилния размер на дрехите си.

Определете своя размер

Най-важното нещо, което трябва да направите, е да определите своя размер. Това може да се направи, като измерите себе си и сравните резултатите с таблицата за размери на марката. За да измерите правилно, използвайте мека мерителна лента и измерете бюста, талията и ханша си. След като определите своя размер, можете да започнете да търсите дрехи, които са в този размер.

Внимавайте за различните размерни системи

Не всички марки използват еднаква размерна система, което може да бъде много объркващо. Например, една марка може да използва размер XS, S, M, L, XL, а друга може да използва размери 2, 4, 6, 8, 10. Преди да купите дреха от нова марка, проверете размерната таблица на марката и сравнете я с вашата.

Не се опитвайте да скриете недостатъците си

Много жени се опитват да скрият някои части от тялото си, като купуват по-големи дрехи. Но това може да бъде грешка, защото големите дрехи могат да Ви направят да изглеждате по-големи, отколкото сте наистина.

Изберете правилната дължина и кройка

Когато избирате дрехи, не само трябва да имате предвид размера си, но и да изберете правилната дължина и кройка за своя тип тяло. Например, ако имате широки ханшове, може да изберете дълга рокля, която надхвърля ханша, за да избегнете да изглеждате несблъскано. Също така, ако имате плосък корем, може да изберете кройка, която е по-подплатена в тази област.

Пробвайте дрехата преди да я купите

Винаги е по-добре да пробвате дрехата преди да я купите, за да сте сигурни, че е правилният размер и кройка за Вас. Ако сте онлайн, проверете политиката на магазина за връщане на стоката и осигурете си възможност да върнете артикула, ако не Ви отговаря.

Не се поддавайте на натиск

Много пъти продавачите ще Ви натиснат да купите по-голям размер, за да Ви продадат стоката. Но не се поддавайте на този натиск, защото е важно да купите дреха, която е правилният размер за Вас и Вашето тяло.

Някои дрехи изискват специални размери

За някои дрехи, като например дрехи за фитнес или бански костюми, може да има нужда да изберете специален размер. Например, за спортни дрехи, може да трябва да изберете по-голям размер, за да има достатъчно място за движение и комфорт. Затова винаги проверявайте размерната таблица за всяка дреха, която купувате.

Поддръжка на дрехите

Не забравяйте, че за да продължите да носите дрехите си, трябва да ги поддържате правилно. Следвайте инструкциите за пране и грижа за всяка дреха, за да запазите качеството й и да не се повреди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *