Мъжка мода

Как да изберем правилния цвят за мъжките дрехи според нашия тон на кожата

Когато избираме дрехи за мъже, е важно да изберем правилния цвят, който подхожда нашата кожа. Някои цветове могат да ни направят да изглеждаме бледи или болни, докато други цветове могат да ни дадат свеж и здравословен вид. В тази статия ще ви помогнем да научите как да изберете правилния цвят за мъжките дрехи според нашия тон на кожата.

Защо е важно да изберем правилния цвят на дрехите?

Избирането на правилния цвят на дрехите е много важно, тъй като той може да повлияе на това как изглеждаме. Несъответстващият цвят може да ни направи да изглеждаме бледи или безжизнени. С други думи, избирането на правилния цвят на дрехите може да ни помогне да изглеждаме по-добре и да повишим самочувствието си.

Какъв е моят тон на кожата?

Преди да започнем да избираме цветове на дрехите, е важно да разберем какъв е нашият тон на кожата. Това може да се направи чрез няколко прости стъпки:

Стъпка 1: Прегледайте вените на ръката си

Прегледайте вените на ръката си при естествената светлина. Ако те изглеждат сини, имате хладен тон на кожата. Ако те изглеждат зелени, имате топъл тон на кожата.

Стъпка 2: Определете дали сте с топъл или хладен тон на кожата

Топлият тон на кожата обикновено има златист или печено червен оттенък. Хладният тон на кожата има синкав оттенък.

Стъпка 3: Определете дали сте със светъл или тъмен тон на кожата

Светъл тон на кожата обикновено има светли очи и коса. Тъмен тон на кожата обикновено има тъмни очи и коса. Тези цветове обикновено включват тюркоаз, лилаво, розово и бяло. Също така, избягвайте твърде ярки цветове, които могат да направят кожата ви да изглежда много тъмна.

Какъв цвят на дрехите ми подхожда?

След като сте определили своя тон на кожата, можете да изберете цветове на дрехите, които подхождат най-добре на вас. В следващите няколко точки ще ви помогнем да изберете правилния цвят на дрехите според вашия тон на кожата:

За топлите тонове на кожата

Ако имате топъл тон на кожата, ще се възползвате от цветове, които подхождат на вашия тон. Тези цветове са обикновено от топлата гама и включват оранжев, жълт, кафяв и златисти цветове. Отбягвайте цветове като тюркоаз, бордо и червено.

За студените тонове на кожата

Ако имате студен тон на кожата, може да изберете цветове, които са в студената гама. Тези цветове включват син, лилав, розов, зелен и сребрист. Избягвайте цветове като жълт, оранжев, кафяв и златист.

За светлия тон на кожата

Ако имате светъл тон на кожата, можете да изберете цветове, които са по-светли и по-нежни. Тези цветове могат да включват светъл син, розов, лилав, кремав и бежов. Избягвайте много ярки цветове, които могат да направят кожата ви да изглежда бледа.

За тъмния тон на кожата

Ако имате тъмен тон на кожата, може да изберете ярки цветове, които подхождат на вашата кожа. Тези цветове могат да включват златист, оранжев, син, зелен и черен. Избягвайте твърде бледи цветове, които могат да изглеждат неестествено на вашата кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *