Мъжка мода

Как се връзва вратовръзка?

Ако сте се чудили как се връзва вратовръзка, може би ви е страх да го опитате. Но наистина не е толкова трудно, колкото изглежда. В този наръчник за начинаещи ще ви покажем как да връзвате вратовръзка по няколко различни начина.

Подготовка

Перфектно вързването на вратовръзка изисква няколко вещи:

1. Вратовръзка

Трябва да имате вратовръзка. Можете да изберете от множество стилове и дължини. За начинаещите, е най-добре да се избере прости модели с гладка текстура.

2. Огледало

Добре е да имате огледало, за да можете да видите какво правите.

3. Търпение

В началото ще ви отнеме малко повече време да връзвате вратовръзката, но след малко практика ще станете майстор.

Как да връзвате вратовръзка

След като сте подготвили всички необходими материали, можете да започнете да връзвате вратовръзката си. Ето няколко начина:

1. Прости възли

Четири в ръка

 1. Завържете едната част на вратовръзката около другата, така че да образува „X“.
 2. Дръжте „X“ между палеца и показалеца на едната си ръка и между палеца и средния си пръст на другата ръка.
 3. Завържете едната част на вратовръзката около другата, така че да образува възел. Отново дръжте „X“ между пръстите си.
 4. Вземете края на едната част на вратовръзката и завържете го около другата част на вратовръзката, така че да образува втори възел. Изтеглете вратовръзката, за да се втвърдят възлите.

2. Двоен възел

Двоен в равнина

 1. Завържете едната част на вратовръзката около другата, така че да образува „X“.
 2. Вземете края на едната част на вратовръзката и завържете го около другата част на вратовръзката, така че да образува първи възел. Оставете по-дълъг край.
 3. Завържете втория край на вратовръзката около другата част на вратовръзката, така че да образува втори възел. Отново оставете по-дълъг край.
 4. Прехвърлете единия край на вратовръзката върху другия, така че да образува двоен възел. Изравнете вратовръзката и изтеглете възлите.

3. Боу-възел

Лесен боу-възел

 1. Завържете едната част на вратовръзката около другата, така че да образува „X“.
 2. Вземете края на едната част на вратовръзката и завържете го около другата част на вратовръзката, така че да образува първи възел.
 3. Вземете десния край на вратовръзката и го завържете около другата част, като направите една петъчка. Не стягайте твърде силно, за да не се намачка.
 4. Вземете левия край на вратовръзката и го завържете около другата част, като направите още една петъчка. Отново, не стягайте твърде силно.
 5. Изравнете вратовръзката и оправете възлите, така че да образуват боу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *