Лайфстайл

Ретро вдъхновение и усещане за романтика с най-новите модели креативни комплекти Рисуване по номера

Сред най-предпочитаните модели за рисуване по номера се включват дамски портрети с пищни флорални венци и орнаменти, вписвайки се в една актуална, специфична категория  „флорален портрет“ или „романтичен портрет“. Всъщност, този стил и естетика са вдъхновени от различни исторически периоди и културни движения от миналото.

  1. Античност: 8 в. пр.Хр. -7 в. сл.Хр.

Изображения на жени с корони или венци от цветя се срещат доста честокакто в античната гръцка, така и в античната римска култура като атрибути и символ на красота и природни дадености, изобилие и разцвет на богините – напр.Деметра, Персефона, Афродита, Флора и др.

  1. Ренесанс: 16 в. – 17 в.

През епохата Ренесанса, наред с много художествени образци от античната епоха, мотивите с флорални орнаменти и венци се възраждат. Женските портрети, наречени „портрети на флоралния венец,“ стават отново модерни и търсени от заможните покровители на изкуствата. Тези портрети се основават на класическата красота от древността и са продължение на античната символика.

  1. Преход към модернизъм: 19 в.- 20 в.

През 19-ти и началото на 20-ти век, течения в изкуството като символизма и мистицизма довеждат до ново завръщане на естетиката на флоралните орнаменти и венци в творбите на художниците – това явлениесе забелязва красноречиво в живописта и развитието на стиловете през този период.

  1. Модерна епоха: 20 в. – 21 в.

С хипи-модата и флоралното движение през 1960-те и 1970-те години, флоралните орнаменти и венци се превръщат в емблема на младежкия бунт по онова време и движенията за мир в световен мащаб – стилът тогавасе характеризира с масовото използване цветни щампи в текстила, както и всички модни аксесоари.

  1. Съвремие: Днесфлоралните мотиви, орнаменти и стилове са често срещани в модната индустрия и съвременното изкуство като похват за създаване на образи, които са романтични, бохемски (т.нар. бохо), приказни или фантазни.

Моделите за рисуване по номера, вдъхновени от тази естетика, предлагат възможност на любителите на изкуствата да се насладят на своето хоби и да развиват креативността си, създавайкисвои собственитворби. И съвсем не на последно място, всяка завършена картина с Рисуване по номера представлява както страхотна декорация за дома, така и оригинална идея за специален подарък!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *